Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Avveckla ab eller satsa på nytt

Även om verksamheten fungerar hyffsat kan frågan om att avveckla ab eller satsa på nytt bli aktuell. Det behöver inte finnas konkursvarning för att tanken om att lägga ner ska dyka upp. Den ursprungliga affärsplanen kanske inte fungerar som tidigare och då är ett förslag ofta att investera för att få fart på företaget.

Avveckla ab innan det är försent

När det går åt fel håll är det dags att göra något snabbt. Det första är förstås att se över vad som orsakar minus. Kanske går det att göra några enkla ändringar för att komma på rätt kurs igen. Samtidigt är det viktigt att vara verklighetsförankrad.

En industriverksamhet som inte rullar på som den ska kan mycket väl riskera konkurs. Då är det bättre att avveckla ab och dra sig ur innan det är försent. Även om detta innebär en viss förlust är det bättre än ett totalt kvaddat rykte efter en konkurs.

Nya investeringar för att komma igång

Det kan också vara dags för nya investeringar. Kanske kan en utveckling av bandmatning göra det möjligt att ta på sig fler uppdrag. Nya maskiner och ny kompetens kan också vara ett sätt att utveckla verksamheten på.

Det är dock viktigt att efterfrågan finns där. Att köpa nya maskiner och utbilda personal utan att samtidigt ta kontakt med möjliga kunder är inte att rekommendera. Samtidigt som investeringar på golvet görs bör även marknadsföring och sälj ses över.

En nysatsning kan mycket väl bli det bästa valet. Den bör dock vara väl planerad och genomtänkt innan en enda krona läggs på den!

18 Dec 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)