Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Vikten av skräddarsydd bandmatning

Dagens skärande bearbetning behöver inte bara maskiner som kan beskära snabbt och precist. Det är också viktigt med väl fungerande bandmatning som matar in och ut ur maskinen som beskär. Men i och med att olika verkstäder jobbar på olika sätt är det viktigt med skräddarsydda arrangemang. Och dessa bör också vara flexibla för olika uppdrag.

Skräddarsydd bandmatning

Bandmatningen behövs i flera delar av en produktionsprocess. Materialet som ska matas in i en maskin måste hanteras på ett bra sätt. Det får inte skadas och ska heller inte orsaka skador på operatörer. Med bandmatning som rullar på korrekt kommer det att vara lättare att mata in material.

När materialet har beskurits och formats i maskinen ska det vidare. Då behövs det ytterligare lösningar för att skicka delar vidare till efterbearbetning. Det kan innebära ett nytt band eller kanske en annan form av automatisk process som flyttar delar på ett varsamt och effektivt sätt.

Ibland behövs det robotar

Även om det går att jobba med skräddarsydd bandmatning som i stort sett sköter hela processen kan det dyka upp behov av robotar. Dessa ska kunna programmeras så att de blir en del av matningen in och ur maskin.

När robotar är med i bilden måste bandmatningen också kunna passas samman med deras tjänster. Det ställer högre krav på leverantören av bandmatningslösningar. Det gäller att tekniken är modern och klarar av system som lutar sig mot full automatik.

Flexibilitet med unik bandmatning

Skräddarsydda lösningar är också flexibla. Det betyder att en verkstad kan förändra bandmatningen för olika projekt. Det här blir viktigt då man jobbar med olika typer av produktion med olika maskiner. När bandmatningen går att styra om och anpassa blir den särskilt smidig att jobba med.

23 Oct 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)