Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Måste vi sälja bolaget för likvidation?

En likvidation av aktiebolag ska genomföras i enlighet med de regler som finns för avvecklingar i Sverige. På senare tid har det blivit mycket populärt att sälja ab för att få det likviderat. Men det här är absolut inget krav. Du måste inte sälja för att likvidera. Men du kan göra detta om du upplever att likvidationen kommer att ta för mycket av din tid och energi.

/picassostaty-2.jpg

En likvidation i form av snabbavveckling

Om du väljer att sälja ditt ab för att få hjälp med likvidation så är det samma sak som snabbavveckling. Det här kan du göra när all verksamhet har upphört och ditt bolag finns som ett vilande företag.

Om du fortfarande är igång med skärande bearbetning är du långt från att sälja ab för att få det avvecklat! Fast här ska vi komma ihåg du måste ju inte sälja ditt bolag för att avveckla det. Om du sköter avvecklingen själv kan du ta det hela lite långsammare.

Sälja bolaget för snabbare avveckling

Om du vill att din likvidation ska bli klar på en veckas tid så måste du sälja det. Det här är inget du kan göra själv i praktiken. Det beror på att ingen likvidation kan vara klar så snabbt. Oavsett vem som sköter själva likvidationen så är detta en process som tar många månader att bli klar med.

När du säljer ditt bolag för likvidation så blir du dock klar på några dagars tid. Detta beror på att du då lägger över ansvaret för avvecklingen på en bolagsservice som tar hand om detta. Själv får du genast ut pengarna för ditt bolag minus den avgift som tas ut för tjänsten.

Det är ditt val och du bör tänka till

Kom ihåg att det är ditt val och att du bör tänka till vad gäller likvidation. Du måste som sagt inte sälja för att avveckla men många gånger kan det ändå vara bra att göra detta. Det hela beror på hur mycket tid och energi du kan tänka dig att lägga på likvidationen så tänk igenom och fatta ett beslut som passar dig.

 

1 Apr 2023

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)