Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Sälja aktiebolag till legooperatör

Det går inte på en natt att sälja aktiebolag. I varje fall inte då det ska säljas för vidare drift. När ni jobbar med en unik beskärningsmetod så är det inte alltid så enkelt att finna en lämplig köpare. Det här är ju specialkunskaper som måste finnas för att företaget ska kunna drivas vidare på rätt sätt.

Det kan finnas köpare bland samarbetspartners. När en legotillverkare jobbar med ett område som ligger nära ert så kan det finnas ett intresse. Men det är viktigt att gå varsamt fram så att nyheten om ert företag till salu inte sprids för snabbt.

Sälja aktiebolag till anställd

Det är ofta så att man börjar med att se på möjligheten att sälja aktiebolag till en som redan jobbar på firman. Kanske är det en chef som kan driften och som kommer att kunna jobba vidare på ett bra sätt. Men bara för att en person redan jobbar på företaget så betyder det inte att han eller hon förstår hur det ska utvecklas.

För att det ska bli en lyckad försäljning så är det förstås viktigt att den som köper har visioner. En kombination av att veta vad som fungerar och tankar om hur det hela kan bli ännu bättre är önskvärt.

Även om du inte tror att någon av nuvarande anställda kan vara en lämplig köpare så är det inte så dumt att ändå erbjuda detta. När företaget säljs vidare utan att personalen ens får en chans att vara delaktig så kan det leda till sura miner.

Då verksamheten ska drivas vidare så är ju personalens engagemang och arbete en viktig del av affären. Med öppna samtal omkring det hela så ökar chansen för att anställda fortfarande känner en lojalitet. De vet vad som är på gång och kommer inte att hoppa av plötsligt för att de känner sig illa behandlade.

En legotillverkare som vill utveckla

En köpare av bolaget kan också finnas bland legooperatörer som ni samarbetar med. Det kan vara ett företag som jobbar med en viss bit som just nu inte finns på verkstaden. Då ni redan vet att er del av produktionen tillsammans med legotillverkarens kunskap är en bra match så kan det ge idéer. Legooperatören kan ju ha önskemål om att utveckla sin verksamhet med er del.

Det kan alltså vara klokt att diskutera en eventuell försäljning till en legotillverkare som ni har ett gott samarbete med. Det känns ju även tryggt att sälja aktiebolag till en firma som du redan har god erfarenhet av.

 

Det går också att sälja för avveckling

Sist men inte minst så är det förstås också så att det går att sälja aktiebolag för avveckling. Då behöver du inte fundera på vem du ska diskutera saken med. Det gäller bara att göra bolaget redo för avvecklingen på ett snyggt sätt. Därefter så tar bolaget som köper över och de sköter likvidationen medan du kan göra annat.

22 Oct 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)