Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Skruvlåsning som bidrar till hög kvalitet

Skruvar får inte lossna hur som helst. Det är till exempel därför som man har en speciell skruv för glasögon där man hela tiden rör vid skruven då man öppnar dem. Men många gånger så är det så att man väljer att använda sig av skruvlås och då kan skruven alls inte röra på sig. Det får betydelse då man måste kunna lita på att en montering inte lossar i första taget. Det finns även andra viktiga bitar med skruvlåsningen som gör att man får en hög kvalitet.

Skruvlåsning mot korrosion

När man tillverkar delar och produkter av metall med vattenskärning så tänker man alltid ett steg längre. Saker som hur man ska kunna skydda materialet mot korrosion får stor betydelse. Det här löser man på lite olika sätt. Man kan till exempel välja att stärka metallen med ytbehandling och så finns det ju metaller som på ett naturligt sätt inte kommer att rosta som till exempel aluminium.

När man lägger ner så mycket tid och kraft på att skapa en produkt av hög kvalitet så får man inte glömma bort hur viktigt det blir med fästen som inte förstör grundkonstruktionen genom att släppa igenom både vätska och smuts. Det är också av stor vikt att själva skruvarna och bultarna som används inte löper stor risk för att rosta. Då kommer de ju att försvaga monteringen avsevärt.

En lösning som klarar vibrationer

När man låser skruvar på ett effektivt sätt så är det inte bara tätningen som man drar nytta av. Det här är också något som kommer att ge ett effektivt skydd mot vibrationer. Att delar och produkter rör på sig kan man ju knappast komma undan. När det handlar om verktyg och maskiner så är det extra viktigt att vibrationerna och rörelserna inte leder till att fästen blir svaga. Har man använt skruvlåsning så slipper man bekymra sig för detta. Skruvarna kommer att sitta på plats och hålla ihop delar.

Precis hur bra skydd man får beror förstås på det medel som används. Här kan man välja lite olika varianter. Då man behöver högre styrka så får man investera i ett medel som är lite starkare och som kommer att klara lite mer. Det här kan kosta mer men det har man ju igen då fästen inte lossnar så lätt.

Demontering på enkelt sätt

Man måste inte skapa konstruktioner med evigt liv. Det går trots allt att byta ut skruvar och fästen. Om det är så att man planerar att uppdatera fästen och skruvar så måste man tänka på att använda skruvlåsning som är gjort för detta. Man kan till exempel välja medel som förvisso ger styrka men som gör det möjligt att för hand banka loss skruven igen. Det här bör inte skada vare sig skruv eller fäste. Ibland så kan man välja att demontera med lite kraftigare verktyg och då är frågan om skruvar kan återanvändas eller om man får ersätta med nya fästelement.

28 Sep 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)