Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Var kan man sälja inventarier då man ska likvidera aktiebolag?

 
Det finns många olika vägar att ta när det är dags att göra sig av med ett företags inventarier

Var kan man sälja inventarier då man ska likvidera aktiebolag?

Innan man kan sälja ett företag för likvidation så måste man se till att det är ett vilande aktiebolag utan inventarier. Inventarier är de tillgångar som man har köpt in för att använda länge i verksamheten.  Det kan till exempel vara en vattenskärarmaskin såväl som en svets som man använder för efterbearbetning. När man väljer att sälja för att likvidera aktiebolag så måste man sälja av maskinerna och verktygen, men var ska man göra detta?

Likvidera aktiebolag – försäljning av tillgångar

En normal verksamhet har alltid tillgångar. En vanlig kaffebryggare räknas ju som en tillgång men den kanske man väljer att ge bort då den kanske inte har ett så högt värde att det ens är värt att lägga tid på en annons online. Lite större tillgångar som industrimaskiner kan man också sälja online men då ska man välja rätt forum.

En del menar att Tradera är bättre än Blocket för att sälja verktyg och maskiner, men det här är förstås en subjektiv upplevelse och det är inte bara tjänsten online som avgör hur lätt det blir att göra sig av med inventarier för att kunna likvidera aktiebolag. Om man har maskiner som är ovanliga och som inte eftersöks mycket i Sverige så kanske man får blicka utomlands och se om det finns intressenter via internationella forum.

Sälj via kontakter

I vissa regioner så har man ju god kontakt mellan olika industriföretag och då kanske man kan hitta en köpare lokalt. Det är ju onekligen lättare att sälja till ett företag som finns i närheten, och det finns fördelar med att ha gemensamma bekanta då man vill få till en smidig och pålitlig försäljning. Via kontakter så kan man sprida ordet om att man säljer inventarier och man kan ju skapa lite hype och mer intresse genom att erbjuda bra priser.

Då det inte går att sälja

Det finns förstås industrimaskiner som har nått bäst före datum och som man inte längre kan få ett bra pris för. Om det fortfarande är så att maskinerna fungerar bra så kan man ju alltid börja med att annonsera online till privatpersoner som för en billig peng vill skapa verkstad i det egna garaget. Om detta inte fungerar så kan man även höra av sig till utbildningar som gärna tar emot den här typen av utrustning i utbildningssyfte. Det blir en god gärning även om man tar en mindre peng för det. Sista alternativet blir förstås skroten och då kan det komma att kosta att göra sig av med inventarier beroende på hur de ska hanteras.

23 Feb 2017

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)