Vattenskärning

Tips och trix för dig som vattenskär

Vattenbeskärning efter valsning av plåt

Efter valsning är plåten redo att beskäras. Valsningen ser till att tunna och rörliga ark skapas. Det kan röra sig om enstaka ark eller stora rullar med tunn plåt. Plåten kan nu formas och sedan ytbehandlas för att få den rätta karaktären. För att beskära den valsade plåten kan flera olika metoder tillämpas.

Vattenbeskärning efter valsning

Vattenbeskärningen är en spännande teknik som inte alls är ett ovanligt val efter valsning. Med vattenskärning får man ett fint snitt som är precist. Precis som med annan beskärande bearbetning som till exempel laserskärning kan man spara på material på detta vis.

Ett stort ark som har valsats till rätt tjocklek går att använda till flera komponenter med vattenskärningen. Det går att utnyttja ytan till max. I och med att man kan vattenbeskära utan någon särskild värmeutveckling är det också en fördel att metallen inte påverkas omkring snittytan.

En miljövänlig metod

Vattenbeskärningen används ofta för att den anses vara bra för miljön. Metoden ger effektiv tillverkning trots att den inte drar så mycket energi. Dessutom är det en stor fördel att man får ut så mycket av det valsade materialet. Att spara på plåt är också något som kan få goda effekter på vår miljö och natur.

Det behövs inga giftiga medel för att skära med vatten och det är också något som gör tekniken populär. Det handlar ju inte bara om vår natur. För den som jobbar med metallbeskärning är det en fördel att kunna jobba med metoder som är säkrare för hälsa och miljö.

Möjlighet till flexibilitet

Med valsning är det möjligt att ta fram plåt som är förberedd för sitt yttersta syfte. Det krävs olika tjocklek för olika projekt. Valsningen ger flexibilitet och detsamma kan sägas om vattenbeskärning. På så vis kan dessa två tillverkningsmetoder anses gå hand i hand. De passar mycket bra ihop och ingår därför ofta som moment i en komplett tillverkningskedja som mynnar ut i metallprodukter som håller högsta kvalitet.

30 Oct 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)